ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι Σεφ της Knorr

Igor Zago

Τα φρέσκα, χορταστικά πιάτα του, καθώς και το χαλαρό στυλ μαγειρικής του οφείλονται στις ιταλικές του ρίζες. 

Βιογραφικό  

Ο Igor είναι Ιταλός και δουλεύει στην Knorr από το 2003. Τα φρέσκα, χορταστικά πιάτα του, καθώς και το χαλαρό στυλ μαγειρικής του όφείλονται στις ιταλικές του ρίζες. Χρησιμοποιεί παραδοσιακούς συνδυασμούς γεύσεων για να δημιουργήσει νόστιμα και αγαπημένα πίατα όπως, κρεατόπιτες και υγιεινά ψητά.

Ειδικεύεται στη συλλογή άγριων μανιταριών και λατρεύει να μαγειρεύει με τις πρώτες ύλες που παράγει το… μποστάνι του! «Έγινα σεφ γιατί περνούσα ολοένα και περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου, μαγειρεύοντας τα υλικά που καλλιεργούσαμε στη φάρμα μας.» Τα πιάτα του Igor εκτός από παραδοσιακά είναι πάντα πλούσια και έντονα σε γεύση!

Γιατί αποφασίσατε να γίνετε σεφ;

Αποφάσισα να γίνω σεφ γιατί περνούσα πολύ χρόνο με την οικογένεια μου μαγειρεύοντας τα υλικά που καλλιεργούσαμε στη φάρμα μας. Σαν παιδί συνήθιζα να συλλέγω άγρια μούρα, σπαράγγια, ραδίκια, άγρια βότανα και μανιτάρια και να τα πουλάω σε τοπικά εστιατόρια. Έτσι, μαζί με τις καλλιέργειες μεγάλωνε και το πάθος μου για τη μαγειρική!

Ποιο είναι τo μεγαλύτερό σας επίτευγμα στη μαγειρική;

Όταν έγινα ο υπεύθυνος Chef στο ξενοδοχείο Oberoi στη Βομβάη στην ηλικία των 31 χρόνων όπου είχα υπό την εποπτεία μου 182 μάγειρες. Επίσης, έχω ανοίξει επτά διαφορετικά εστιατόρια σε πέντε χώρες: Πολωνία, Νότια Κορέα, Γερμανία, Ντουμπάι και Ινδία. 

Από πού αντλείτε έμπνευση όταν μαγειρεύετε;

Αρχικά από την οικογένειά μου! Μαγειρεύω καθημερινά στο σπίτι και παρατηρώ πώς με μικρά βήματα μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά να τρώνε σωστά. Για παράδειγμα, αν δεν τους αρέσουν τα λαχανικά προσπαθώ να βρω έξυπνους τρόπους να τα μαγειρέψω έτσι ώστε να τα φάνε και να πάρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να μεγαλώσουν σωστά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καθημερινότητάς μου! Αλλά και οι διαφορετικές χώρες είναι πάντα μια καλή πηγή έμπνευσης για μένα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω μαγειρέψει σε διεθνή ξενοδοχεία με σεφ από όλο τον κόσμο και έχω μάθει πολλά από αυτούς!

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη μαγειρική είναι:

 «Η σιωπηλή εκείνη στιγμή όταν όλοι μαζεύονται στο τραπέζι, δοκιμάζουν το φαγητό και δείχνουν την ικανοποίηση τους για αυτό  που έχεις μαγειρέψει με τόσο πάθος και αγάπη.. αυτή είναι η στιγμή πριν ακούσεις το ¨Μμμμ…¨» 

Η αγαπημένη σας συνταγή και tip;

«Αγαπημένη μου συνταγή το Rogan Josh (Αρνάκι με Κάρυ, συνταγή από την Βόρεια Ινδία). Παρόλο που δεν είναι το πιο «υγιεινό» πιάτο είναι πάρα πολύ νόστιμο. Καμιά φορά πρέπει να κακομαθαίνουμε τους εαυτούς μας.»

«Το αγαπημένο μου μαγειρικό tip: 

Αναμείξτε τις φράουλες με πράσινο πιπέρι, Grand Marnier και πασπαλίστε τις με λίγη μαύρη ζάχαρη… μια απίθανη έκρηξη γεύσεων»

 
close