John Doyle

Οι Σεφ της Knorr

John Doyle

Παρατηρεί διαρκώς τις τάσεις στο χώρο του φαγητού και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα εποχιακά υλικά!

Βιογραφικό

Ο John είναι ένας περήφανος Ιρλανδός που εργάζεται στην Knorr από το 1997.  Διαθέτει έναν κήπο με λαχανικά και βότανα τον οποίο φροντίζει με την οικογένειά του κι έτσι καλλιεργεί τομάτες, πιπεριές, καρότα, πατάτες, ραπανάκια και όλα τα εποχιακά μυρωδικά! Παρατηρεί διαρκώς τις τάσεις στο χώρο του φαγητού από όπου και εμπνέεται και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα εποχιακά υλικά που μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα!

Γιατί αποφασίσατε να γίνετε σεφ;

«Έγινα σεφ γιατί η γιαγιά μου, η οποία ήταν και ιδιοκτήτρια ενός μεγάλου πανδοχείου, μου δίδαξε από νωρίς «να έχεις πάθος για φρέσκα, εποχιακά υλικά που μαγειρεύονται απλά και δίνουν ευχαρίστηση στους επισκέπτες σου.» Αυτή η αρχή μου δίνει μία βαθιά ευχαρίστηση όταν μαγειρεύω για τους καλεσμένους μου και βλέπω την απόλαυση και την ευγνωμοσύνη στα πρόσωπά τους.»

Η μεγαλύτερή σας επιτυχία/εμπειρία;

«Η πιστοποίηση μου το ’93 ως ο καλύτερος Σεφ από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας παρόλο που δεν είμαι Γερμανός και που ήμουν ακόμα αρχάριος στη γερμανική γλώσσα. Ήμουν ο πρώτος αγγλόφωνος, μη-Γερμανός με αυτήν την πιστοποίηση στην Knorr, όταν προσλήφθηκα τον Ιούνιο του ’96.»

Από πού αντλείτε έμπνευση όταν μαγειρεύετε;

«Εξαιτίας της γαστρονομικής μου περιέργειας παρατηρώ τις τάσεις στο χώρο του φαγητού, εργάζομαι με εμπνευσμένους συνάδελφους από όλο τον κόσμο και δουλεύω στενά με τους καταναλωτές μας οι οποίοι μας βοηθάνε να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς.»

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη μαγειρική είναι:

«Το παραδοσιακό γεύμα με λάχανο και μπέικον της μαμάς μου και η ορεινή Ιταλική κουζίνα της μαμάς του Igor Zago, ειδικά η πολέντα για την οποία πεθαίνω!»

Η αγαπημένη σας συνταγή και tip;

«Αγαπημένη μου συνταγή: η πιο πλούσια ιρλανδική σούπα θαλασσινών που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Το αγαπημένο μου μαγειρικό tip: Ψήστε baby πατάτες (μικρές πατάτες) σε ελαιόλαδο για 25 περίπου λεπτά στους 95°C για την πιο "πατατένια" γευστική εμπειρία της ζωής σας.»


 
close