Luigi Carola

Οι Σεφ της Knorr

Luigi Carola

Κάθε πιάτο του είναι ένα γευστικό αριστούργημα, αφού μπορεί να απογειώσει ακόμα και την πιο απλή συνταγή!

Βιογραφικό

O Luigi είναι Ιταλός και δουλεύει για την Knorr από το 1999.

Κάθε πιάτο του είναι ένα γευστικό αριστούργημα, αφού με μια μόνο χούφτα συστατικών μπορεί να απογειώσει ακόμα και την πιο απλή συνταγή! 

Πιστός στην κληρονομιά του, ο Luigi φτιάχνει τη δική του σάλτσα τομάτας, ενώ αγαπά να ετοιμάζει σπιτικά ζυμαρικά, είτε σκέτα είτε με γέμιση. Αντιπαθεί τα υλικά που έχουν μαγειρευτεί χωρίς πάθος και μεράκι!

Γιατί αποφασίσατε να γίνετε σεφ;

«Πάντα ήξερα ότι ήθελα να ταξιδεύω και να γνωρίζω τον κόσμο. Και επειδή σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι τρώνε έβαλα στόχο να γίνω σεφ και έτσι άρχισα να ταξιδεύω στην ηλικία των 16 ετών.»

To μεγαλύτερό σας επίτευγμα στη μαγειρική;

 «Το άνοιγμα του εστιατορίου του Intercontinental στο Sharm El Sheikh το οποίο βέβαια έκλεισε σε τέσσερις μήνες λόγω των έντονων πλημμύρων αλλά τελικά καταφέραμε να το ξανανοίξουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το νερό έφτανε στα γόνατά μας αλλά εμείς συνεχίζαμε να περιποιούμαστε τους καλεσμένους!»

Από πού αντλείτε έμπνευση όταν μαγειρεύετε;

«Το «μυστικό» μου κρύβεται στους καταναλωτές και στην προσπάθεια μου να καλύψω τις «μαγειρικές» ανάγκες τους. Με εμπνέουν επίσης οι «γευστικές» εμπειρίες που έχω καθώς και η επιθυμία μου να ικανοποιώ την λαχτάρα μου για νέες γεύσεις.»

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη μαγειρική είναι:

 «Αγαπώ την Τοσκάνη, το φρεσκοψημένο ψωμί, τα αλλαντικά, τα τυριά, τα μαριναρισμένα λαχανικά, το κρασί Brunello και τους καλούς φίλους με τους οποίους μπορώ να μοιραστώ όλα αυτά»

Η αγαπημένη σας συνταγή και tip;

«Αγαπημένη μου συνταγή: Ιταλική σούπα με φασόλια.»

«Το αγαπημένο μου μαγειρικό tip:

Βράστε τα ζυμαρικά τη μισή ώρα απ’ ότι χρειάζονται και τελειώστε το μαγείρεμά τους μέσα στη σάλτσα που θα τα συνοδεύσει. Τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν τη σάλτσα ενώ θα απελευθερώσουν άμυλο το οποίο θα «δέσει» τη σάλτσα.»

 
close