Βασίλης Μάνδρος

Οι Σεφ της Knorr

Βασίλης Μάνδρος

Το πάθος του είναι να δημιουργεί συνταγές που ξέρει ότι θα τις απολαύσει μια παρέα! 

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μάνδρος εργάζεται στην Knorr από το 2005. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική το 1992 στην Ελλάδα. Συνέχισε τη «μαγειρική» του εκπαίδευση στην Ιρλανδία όπου εκεί μυήθηκε στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Εκπαιδεύτηκε δίπλα σε Γάλλους Chef που είχαν στην κατοχή τους 1 έως 2 αστέρια στην κλίμακα Michelin ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα νέων τεχνικών μαγειρικής σε κουζίνες αστεριών (souvite, gastrovac, paco jet) στην σχολή Gordon Blue στην Γαλλία. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως στην Grecotel καθώς και σε διακεκριμένα εστιατόρια έχοντας φτάσει και στο βαθμό του Executive Chef!

Είναι μέλος της W.A.C.S (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων) καθώς και δραστήριο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Σήμερα, εργάζεται ως Executive Chef στο τμήμα Τροφίμων της ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas καθώς και είναι καθηγητής στο τμήμα μαγειρικής ιδιωτικής σχολής.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο στη δουλειά σας;

«Αυτό που μ’ αρέσει πιο πολύ, το πάθος μου, είναι να δημιουργώ, να φτιάχνω συνταγές που ξέρω ότι θα τις απολαύσει μια παρέα, μια οικογένεια, ένα ζευγάρι...»

To μεγαλύτερό σας επίτευγμα στη μαγειρική; 

Μέχρι σήμερα έχω λάβει μέρος σε διαγωνισμούς μαγειρικής της Ελλάδας και του εξωτερικού έχοντας κατακτήσει 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο καθώς και αρκετούς επαίνους. Στις σπουδαιότερες διακρίσεις μου συγκαταλέγονται η κατάληψη της 4ης θέσης στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής το 2004 καθώς και η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία «Regional» στην ίδια διοργάνωση το 2008.

Γιατί είναι σημαντικό για εσάς να μαγειρεύετε με συστατικά υψηλής ποιότητας;

«Ο «κορμός» της δουλειάς μου, αυτό δηλαδή που μετράει πολύ στη δουλειά μου είναι η καλή πρώτη ύλη και τελικά αυτό που βλέπω είναι ότι με λίγα, αλλά καλά συστατικά μπορώ να δημιουργήσω γευστικές συνταγές.»

Υπάρχει κάτι για το οποίο αισθάνεστε υπερήφανος που εργάζεστε στην Knorr;

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το πρόγραμμα αειφόρου καλλιέργειας τομάτας που γίνεται στη Γαστούνη. Για το ότι οι τομάτες που χρησιμοποιούνται για τα προϊόντα Knorr είναι από την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Για μένα η τομάτα είναι συνδεδεμένη με την παραδοσιακή αλλά και τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα. Είναι μέρος των παιδικών αναμνήσεων και της φροντίδας της γιαγιάς. Μιας αγάπης που φαινόταν σε κάθε κουταλιά τοματόσουπα που μου ετοίμαζε...»

 
close