Οι σεφ που αγαπάμε

Οι Σεφ που αγαπάμε

Ντίνα Νικολάου

H σεφ Ντίνα Νικολάου έκανε γνωστή την ελληνική κουζίνα τόσο στο τηλεοπτικό κοινό, όσο και στο έντυπο και στο διαδικτυακό, προτείνοντας ευφάνταστες νοστιμιές με απλά υλικά. 

Όπως λέει η ίδια, οι γαστρονομικές της ανησυχίες ξεκίνησαν όταν ήταν πολύ μικρή, καθώς μεγάλωσε σε μια οικογένεια στην οποία η μαγειρική και το καλό φαγητό αποτελούσαν βασικά συστατικά της έννοιας «καλή ζωή». Έτσι, άρχισε να πειραματίζεται με τα υλικά, τις μυρωδιές και τις αναλογίες.

Παρόλο που σπούδασε οικονομικά και marketing στο Παρίσι, το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και τη γαστρονομία την έκανε να κυνηγήσει το όνειρο της.

Έτσι, ξεκίνησε σπουδές στις περίφημες σχολές γαστρονομίας του Παρισιού « Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation» και «Lenotre», όπου ήρθε σε επαφή με σπουδαίους δασκάλους, που την ενέπνευσαν, μεταδίδοντας της το πάθος για το καινούριο και τη δημιουργία.

Στο Παρίσι, σήμερα, λειτουργεί και το «καμάρι» της, το εστιατόριο EVI EVANE, στο οποίο υπερασπίζεται με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, μαγειρεύει στο εστιατόριο ΌΜΙΚΡΟΝ, στην Κηφισιά. Παράλληλα, ορμώμενη από την αγάπη της για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής, διδάσκει στην επαγγελματική σχολή μαγειρικής Chef d Oeuvre.

Επίσης, συμμετέχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας, συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος» και γράφει best seller βιβλία μαγειρικής, από τα οποία το βιβλίο της σχολής στην οποία διδάσκει, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand ( World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.

Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή “ma cuisine grecque” η οποία παρουσιάζει συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα και γνωρίζει τεράστια επιτυχία, αποτελώντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την κουζίνα και τα προϊόντα μας. Η σχέση της με την ελληνική τηλεόραση ξεκίνησε το 2007 και διαρκεί έως σήμερα, σε συστηματική βάση. Μέσα από αυτήν, μοιράζεται μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.  

Το 2008 ξεκίνησε και η σχέση της Ντίνας Νικολάου με την Knorr. Πρόκειται για μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης που ανανεώνεται διαρκώς, καθώς η αγαπημένη μας σεφ δεν χάνει την ευκαιρία να μιλήσει για τους πολύτιμους συμμάχους της στην κουζίνα, τη σειρά των «Σπιτικών» Ζωμών Knorr, την οποία προώθησε και η ίδια από το λανσάρισμα σε πετυχημένα τηλεοπτικά σποτ! 

 
close