Marco Pierre White

Οι Σεφ που αγαπάμε

Marco Pierre White

Ένας από τους πρεσβευτές της γεύσης, της ευκολίας & της μαγειρικής απόλαυσης που προσφέρει η Knorr στα καθημερινά μας πιάτα

Γεννημένος το 1961 σε μια μικρή αγγλική πόλη, μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στις κουζίνες, καθώς ο παππούς και ο πατέρας του ήταν επαγγελματίες σεφ ενώ η μητέρα του μαγείρευε εξαιρετικά. Έτσι- καθόλου αδικαιολόγητα!- στα 16 του έπιασε δουλειά ως βοηθός στην κουζίνα ενός ξενοδοχείου και αμέσως κατάλαβε πόσο δύσκολη ήταν η ζωή στο μαγειρείο…

Η επόμενη επαγγελματική ευκαιρία που του δόθηκε ήταν, όπως αποδείχτηκε, ευκαιρία ζωής. Έγινε βοηθός μάγειρα σε ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο στο κοντινό Γιορκσάιρ, το οποίο, πολύ σύντομα, αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και αναδείχτηκε σε ένα από τα καλύτερα του αγγλικού βορρά, αποσπώντας δύο αστέρια Μισελέν! Με το πέρασμα του χρόνου, ο Marco άρχισε να βάζει όλο και πιο έντονα την υπογραφή του στο μενού.

Από εκεί και πέρα, οι ολάνοιχτοι πια δρόμοι τον οδήγησαν στο Λονδίνο. Δούλεψε σε εξαιρετικά εστιατόρια, όπως το Le Gavroche, του Albert Roux, όπου εκπαιδεύτηκε ως επικεφαλής σεφ και το Le Manoir aux Quat’Saisons του Raymond Blanc, ο οποίος τον ενθάρρυνε να κυνηγήσει το πάθος και τη φιλοσοφία του για τη γεύση.

Στα 33 μόλις χρόνια του πήρε το τρίτο αστέρι Μισελέν της λαμπρής καριέρας του, όντας ο νεότερος σεφ της ιστορίας που κατέκτησε αυτή την  κορυφή. Από τότε μέχρι σήμερα διοίκησε εξαιρετικά Λονδρέζικα εστιατόρια, όπως τα Criterion, Mirabelle, L’Escargot, Quo Vadis και Luciano.

Η συνεργασία του με την Knorr ξεκίνησε το 2007, όταν δήλωσε σε μια συνέντευξή του: «εδώ και 30 χρόνια χρησιμοποιώ στις κουζίνες μου Κύβους Knorr. Είναι το μυστικό συστατικό μου». Συνέχισε, εξηγώντας ότι τους χρησιμοποιεί ως άρτυμα, επειδή θεωρεί ότι ενισχύουν τη γεύση πολύ πιο ουσιαστικά από το αλάτι και το πιπέρι. Η «εξομολόγησή» του αυτή στάθηκε αφορμή να τον προσεγγίσει η Knorr και να τον κάνει πρεσβευτή της μάρκας, προκειμένου να προωθεί το καλό, εύκολο, σπιτικό φαγητό. Από τη θέση αυτή, ο Marco μοιράζεται τα μυστικά και την εμπειρία του, μέσα από εμπνευσμένες συνταγές στις οποίες χρησιμοποιεί πάντα τους αγαπημένους του Κύβους και τους Σπιτικούς Ζωμούς.

 
close