Βασίλης Καλλίδης

Οι Σεφ που αγαπάμε

Βασίλης Καλλίδης

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο και, επί τέσσερα χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, με έδρα του το Παρίσι. Ο ίδιος λέει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και, γενικότερα, για να μάθει κανείς τη ζωή. 

Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές.

Το 2005 άνοιξε στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και που, οκτώ χρόνια μετά, συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από την ίδια χρονιά, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”. Τα τρία τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha ενώ παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης, παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει δύο βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες του πολυμήχανου αγαπημένου μας σεφ, που έχει φανατικό κοινό σε όλες τις ηλικίες, η Knorr είναι δίπλα του για να τον εμπνέει και να υποστηρίζει γευστικά τις δημιουργίες του.  Γι’ αυτό και ο Βασίλης Καλλίδης, ως ένας από τους πιο πιστούς και σημαντικούς συνεργάτες της, χρησιμοποιεί προϊόντα Knorr στις καθημερινές μαγειρικές του εκπομπές και προτάσεις.

 
close