Η αποστολή μας

Knorr

Η αποστολή μας

Καλλιεργούμε το μέλλον!

Η ιστορία της Knorr ξεκίνησε το 1838 όταν ο Γερμανός γιός δασκάλου Carl Heinrich Knorr, που είχε αρχίσει τη σταδιοδρομία του ως χονδρέμπορος αγροτικών προϊόντων, δημιούργησε με τη βοήθεια της γυναίκας του- ένα εργοστάσιο για την επεξεργασία αλεύρων.
Πέρασαν αρκετά χρόνια έως ότου, το 1873, αποφάσισαν να πειραματιστούν με μίγματα αλεύρων, αφυδατωμένων λαχανικών και  μπαχαρικών, τα οποία συσκεύαζαν για να χρησιμοποιηθούν σε σούπες – που ήταν από τα αγαπημένα φαγητά στη βόρειο Ευρώπη.

Ωστόσο, χρονολογία σταθμός ήταν το 1884, που το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή σουπών σε μορφή κύβου. Ήταν μια μεγάλη καινοτομία, που κέρδισε γρήγορα το κοινό.

Το 1900 άρχισαν και οι εξαγωγές σε Ευρώπη και Αμερική ενώ αργότερα η εταιρεία του CarlHeinrich Knorr αγοράστηκε από την πολυεθνική CPC International.
Το 1960 ο Γ. Βασιλόπουλος εισάγει τα πρώτα προϊόντα Knorr στην Ελλάδα. Οκτώ μόλις χρόνια αργότερα ιδρύεται η Knorr Hellas. Από την πρώτη μονάδα παραγωγής της στο Μοσχάτο παράγονται για την ελληνική αγορά σούπες και κύβοι, που γίνονται γνωστά μέσα από πρωτότυπα διαφημιστικά σποτ της εποχής, κερδίζοντας την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Η επιτυχία έφερε την ανάπτυξη και έτσι, το 1975, δημιουργήθηκε το εργοστάσιο της Εταιρείας στο Σχηματάρι, όπου παράγονται οι κύβοι, οι σούπες και, στη συνέχεια, άλλα καινοτόμα προϊόντα όπως οι σάλτσες, ο έτοιμος πουρές, τα γεύματα ρυζιού κλπ.

Τη δεκαετία του ‘80 το όνομα Knorr έχει ήδη καθιερωθεί στο ελληνικό κοινό ως συνώνυμο της ποιότητας, της νοστιμιάς, της ευκολίας και της εμπιστοσύνης. Το 1998 η εταιρεία μετονομάζεται σε KnorrBestfoods Hellas και προσθέτει στη γκάμα των προϊόντων της νέες καινοτόμες λύσεις, όπως ζωμούς σε κόκκους αλλά και τις στιγμιαίες σούπες QuickSnack, που αποτελούν μια ακόμη επανάσταση ευκολίας!
Το 2001, η εξαγορά της KnorrBestfoodsHellas από την UNILEVER και την ΕΛΑΙΣ Α.Ε., που αναλαμβάνουν την αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα, σηματοδοτεί μια νέα, λαμπρή εποχή για την Knorr . Η εταιρεία ενισχύει ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση της στην αγορά, με καινοτόμα προϊόντα που προσφέρουν έτοιμες, γρήγορες λύσεις υψηλής ποιότητας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, μεταξύ πολλών άλλων,  ο Κύβος Βιολογικής Γεωργίας με τις πιστοποιήσεις της BIO HELLAS (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) και ο υψηλής ποιότητας «Σπιτικός» Ζωμός εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ζωμών.
Σήμερα, στην Knorr συνεχίζουμε να στηρίζουμε καθημερινά τους ανθρώπους γύρω μας, προσφέροντας πάθος για καλό φαγητό και πλούσια γεύση!

close