Κρέας: πηγαίνοντας στο χασάπη

Τα Τρόφιμα και τα Μυστικά τους

Κρέας: πηγαίνοντας στο χασάπη

Το σωστό μαγείρεμα αυτού του πολύτιμου είδους διατροφής, που καλό είναι βέβαια να καταναλώνεται με μέτρο, προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με το πώς το επιλέγουμε.

Μια από τις πιο χρήσιμες, ίσως, πληροφορίες για τη νοικοκυρά είναι να ξέρει ποιο σημείο του ζώου είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος – και αυτό, επειδή όλα τα κομμάτια δεν έχουν το ίδιο λίπος ούτε τα ίδια γνωρίσματα. Τα καλά κομμάτια και στο χοιρινό και στο μοσχάρι προέρχονται συνήθως από το πίσω μέρος του ζώου και είναι, προφανώς, και τα πιο ακριβά. Ψήνονται καλύτερα σε υψηλή θερμοκρασία ενώ τα πιο σκληρά κομμάτια χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Το μαρινάρισμα του κρέατος για μερικές ώρες πριν από το μαγείρεμα ενισχύει σημαντικά τη γεύση του ενώ το βοηθάει και να μαλακώσει.

Στο παρακάτω βίντεο, ακολουθήστε τα έμπειρα βήματα του σεφ της Knorr για το τι πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν αγοράζουμε και μαγειρεύουμε κρέας και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού κρέατος.

 
close