Αρχική   |   Τα Νέα μας   |   Επικοινωνία   |   Site Map
 
   
 
     
 
Μπριζόλες με Μανιτάρια, Πιπεριές & Τοματίνια σε Τεντούρα Πατρών

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
  
Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος (300 γρ. η κάθε μια με το κόκαλο της).
  • 2  μερίδες «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorr
  • 6-8 μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη  κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί  κομμένη σε λεπτές λουρίδες
  • 8 τοματίνια cherry
  • 3 τεμάχια γλυκά αγγουράκια-πίκλες  ή τουρσί κομμένα σε λεπτές  μακρόστενες φέτες
  • 250 ml  Τεντούρα Πατρών
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 100 γρ. Florasoft με Βούτυρο
  • Λίγα κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι
  • Ανάλογο Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το Florasoft με Βούτυρο  και το θερμαίνουμε πολύ καλά.
  2. Καρυκεύουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες  με αλάτι και πιπέρι, τις τοποθετούμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές τους μέχρι να κάνουν κρούστα.
  3. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και τις κρατάμε στην άκρη.
  4. Στο τηγάνι που σοτάραμε τις μπριζόλες  σοτάρουμε όλες τις πιπεριές,  τα μανιτάρια, τα τοματίνια και το γλυκό αγγουράκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το φρέσκο θυμάρι  και συνεχίζουμε  το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Κατόπιν, τοποθετούμε τα λαχανικά περιμετρικά γύρω από τις μπριζόλες. Τυλίγουμε το ταψί με μια διαφανή μεμβράνη και το φυλάμε στο φούρνο σε σταθερή θερμοκρασία 50οC μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  6. Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το ζεστό νερό, την τεντούρα Πατρών, το μέλι,  λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.  Προσθέτουμε  τις δυο μερίδες «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorrκαι συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα .
  7. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού Florasoft με βούτυρο για να δώσουμε γυαλιστερή υφή στην σάλτσα μας.    
  8. Περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες και τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Συνταγή του Chef Βασίλη Μάνδρου


Συνταγές

Αναζήτηση
Τίτλος συνταγής
 
Κατηγορία ή εποχικότητα
 

 
     
 
 

Copyright © 2012 Knorr.gr

Created by