Αρχική   |   Τα Νέα μας   |   Επικοινωνία   |   Site Map
 
   
 
     
 
Φουρνιστό Κοφτό Μακαρονάκι με κιμά

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτριος
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20'
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45'
 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 1 συσκευασία Knorr Σπιτικός Ζωμός Λαχανικών
  • 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μέτριο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλιτζάνι χονδροτριμμένο κασέρι
  • 1/2 φλιτζάνι χονδροτριμμένη γραβιέρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το κοφτό μακαρονάκι:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό μαζί με τον Knorr μΣπιτικό Ζωμό Λαχανικών.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί στο καυτό νερό και, όταν αυτό κοχλάσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να βράσει μέσα στο ζωμό, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού.
  3. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος το ζωμό.

Για τον κιμά:

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι, για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τον ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί καλά και τον σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και παντού. Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε 2 κουτάλες από το ζωμό που βράσαμε το κοφτό μακαρονάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και ο κιμάς να μείνει με το λάδι του. Αν στεγνώσει πιο γρήγορα, μπορούμε να προσθέσουμε άλλη 1 κουτάλα από το ζωμό. Περίπου 3 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψί, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών, από πάνω απλώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα του κιμά, ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  4. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να ροδίσουν απαλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ:

  • Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα με 1 πιπεριά, πράσινη ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένη ή ακόμα και με 1 - 2 μικρά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Τα υλικά αυτά θα τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
  • Αντί για γραβιέρα και κασέρι μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε ή έχουμε στο ψυγείο μας, όπως ένταμ, γκούντα, έμμενταλ ή μετσοβόνε. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε τα τυριά αυτά με 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα.
  • Το φαγάκι αυτό γίνεται εξίσου νόστιμο με ζωμό  KnorrΣπιτικό Κοτόπουλο, αντί για Λαχανικών.


Συνταγές
  •  
    Τάρτα με κρεμμύδια, βασιλικό και τομάτες
       
    Δροσερή σαλάτα με φακές
       
    Πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί
     
  •  
    Κριθαρότο με χορτόσουπα
       
    Ταλιατέλες με μανιτάρια
       
    Σουφλέ με σπανάκι
     
  •  
    Μελιτζάνες με τυρί
       
    Σουβλάκι κοτόπουλο με μελιτζάνες
       
    Ρολό με κιμά και ελιές
     
  •  
    Λουκάνικο με αβγά και τομάτα
       
    Μπιφτεκάκια γεμιστά με πικάντικη σάλτσα
       
    Μπριάμ με κρούστα τυριών
     
  •  
    Αβγοντόματο ή καγιανάς με καπνιστό χοιρινό
       
    Sandwich με κοτοσαλάτα
       
    Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα
     
  •  
    Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια
       
    Τοματόρυζο
       
    Φασολάκια με φέτα
     
  •  
    Κανελόνια με κιμά και κρούστα από τυριά
       
    Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια
       
    Μπριζόλες μαρινάτες σε λευκό κρασί
     
  •  
    Σουπιές κρασάτες
       
    Χταπόδι με αγκινάρες
       
    Ριζότο με θαλασσινά
     
  •  
    Ρύζι σαλάτα
       
    Φουρνιστό Κοφτό Μακαρονάκι με κιμά
       
    Γιουβέτσι στη γάστρα
     
  •  
    Σφουγγάτο με κιμά
       
    Χοιρινές μπουκιές με πολύχρωμες πιπεριές και λαχανικά εποχής
       
    Κόκορας κρασάτος
     
  •  
    Μαριναρισμένο Κοτόπουλο στο φούρνο με Πατάτες
       
    Μεσογειακό κοτόπουλο
       
    Κοτόπιτα
     
  •  
    Κολοκυθάκια σαλάτα
       
    Διαφορετικές πατάτες φούρνου
       
    Φαβοκεφτέδες
     
  •  
    Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες
       
    Φασόλια μαυρομάτικα με ρύζι
       
    Τομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι και θαλασσινά
     
  •  
    Ψάρι στη γάστρα
                 
Συνταγές

Αναζήτηση
Τίτλος συνταγής
 
Κατηγορία ή εποχικότητα
 

 
     
 
 

Copyright © 2012 Knorr.gr

Created by