Εύκολη παέγια με κοτόπουλο και γαρίδες

Εύκολη παέγια με κοτόπουλο και γαρίδες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Όσοι έχετε ταξιδέψει στην Ισπανία, σίγουρα πέσατε «θύματα» της γοητείας που ασκεί μια πλούσια, ευφάνταστη παέγια. Τώρα μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε στο σπίτι την καλύτερη εκδοχή της!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 250 γρ. αρακάς
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
  • 400γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την πάπρικα και τον κουρκουμά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τις μερίδες του ζωμού για 2΄. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει.
  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse για 5΄. Αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το ρύζι για 2΄. Ρίχνουμε τον μισό ζωμό΄και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
  • Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10΄, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  • Ρίχνουμε στη συνέχεια τις ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε για 5΄. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον αρακά και τις γαρίδες. Αφήνουμε για 5΄ ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Tip:

    Η παέγια είναι ένα υπέροχο πιάτο που μας επιτρέπει πολλούς γευστικούς πειραματισμούς.

    Μπορούμε για παράδειγμα να ενισχύσουμε μοναδικά τη γεύση της προσθέτοντας πικάντικο ισπανικό λουκάνικο (τσορίθο).

close