Hamburger με μπιφτέκι κοτόπουλου

Hamburger με μπιφτέκι κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κρατήστε το για έκπληξη στα παιδιά ή καλέστε φίλους να το απολαύσετε όλοι μαζί γιατί αυτό το χάμπουργκερ έχει μια μοναδική νοστιμιά που θα τους ξετρελάνει όλους!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 15 γρ. κύμινο σε σκόνη
  • 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • 1 κύβος Knorr Κύβος Λαχανικών Βιολογικής Γεωργίας
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για hamburger
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι, το μπέικον και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κρόκο αυγού, το κύμινο και την τριμμένη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε το μείγμα με τον κύβο.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, χωρίς όμως να σφίξει πολύ το μείγμα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε μερίδες και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα για 20΄ περίπου, αλείφοντάς τα κατά διαστήματα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, κατά μήκος, και τα ροδίζουμε στη σχάρα για λίγα λεπτά.
  • Βάζουμε μέσα σε κάθε ψωμάκι ένα μπιφτέκι και προσθέτουμε προαιρετικά μια λεπτή φέτα ντομάτας και ένα τρυφερό μαρουλόφυλλο, πολύ καλά πλυμένο και στραγγισμένο.
  • Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τραγανές πατάτες τηγανιτές.
  • Tip:

    Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο hamburger 1 φέτα τυρί για τοστ, πίκλες κομμένες σε φετούλες και 1-2 λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού.

close