Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κοτόπουλο

5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα εμβληματικό πιάτο, σήμα-κατατεθέν της κερκυραίικης κουζίνας φτάνει λαχταριστό στο τραπέζι σας, σε μια ιδιαίτερα γευστική παραλλαγή με βάση το κοτόπουλο

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 4 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο Pummaro Κλασικό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια χοντρά
  • ½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ με βούτυρο και σε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και 4 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (καυτό).
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με το κοτόπουλο και την πλούσια σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
    close