Κοτογιουβαρλάκια με σάλτσα λεμονιού

Κοτογιουβαρλάκια με σάλτσα λεμονιού

2 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια παραδοσιακή συνταγή με «μαμαδίστικη» γεύση, απογειώνεται εδώ με μια λίγο… πειραγμένη εκδοχή, στην οποία κυριαρχούν τα αρώματα του λεμονιού, του άνηθου και του δυόσμου

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου (μπούτι ή στήθος)
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φάκελος Knorr Κοτόσουπα Αυγολέμονο
  • Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη, ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το καρότο και το σέλερι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ασπράδια και ζυμώνουμε καλά σε ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθουμε κατόπιν τα γιουβαρλάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος 5 φλιτζάνια χλιαρό νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε κατόπιν τα γιουβαρλάκια και τα μαγειρεύουμε για 40΄ περίπου.
  • Ρίχνουμε τέλος στο σκεύος το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  • Tip:

    : Για να εμπλουτίσουμε επιπλέον τη γεύση, μπορούμε να συμπληρώσουμε το δικό μας αυγολέμονο. Το ετοιμάζουμε χτυπώντας ½ φλ. ζωμό από τα κοτογιουρβαλάκια μαζί με ένα αυγό και τον χυμό από 1 λεμόνι.

    Επίσης, μπορούμε να ετοιμάσουμε τον κιμά κοτόπουλου στο σπίτι, ως εξής: κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους και το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την υφή κιμά.

close