Κοτόπουλο αραμπιάτα

Κοτόπουλο αραμπιάτα

3 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά που λίγο-πολύ όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας, απογειώνεται γευστικά με τον πικάντικο τόνο που δίνει η αραμπιάτα

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες
  • ⅓ φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Arrabbiata
  • 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • ½ φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδo για 2΄-3΄, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1΄-2΄ σε δυνατή φωτιά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος την έτοιμη σάλτσα Arrabbiata και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και ½ φλιτζάνι νερό περίπου και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5΄, μέχρι να δέσει.
  • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Tip:

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο αραμπιάτα συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας και φρέσκια σαλάτα με ρόκα, πολύχρωμες πιπεριές και λίγο ελαιόλαδο.

close