Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα φαγητό που μυρίζει…. Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και έχει ιδανικά ισορροπημένη, ήπια γεύση ώστε να αρέσει εξίσου σε μικρούς και μεγάλους

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος75 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 3-4 κ.σ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια Νο 6
  • 4-5 φρέσκες τομάτες ή 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκι Pummaro Κλασικό
  • Ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Κότας
  • Πικάντικο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή άλλο)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Flora, λιωμένο, σε αντικολλητική κατσαρόλα για 4΄-5΄ σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1΄-2΄ περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος την ντομάτα, τον ζωμό, 1 φλ. νερό ζεστό, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε ζεστό, μέχρι να το σερβίρουμε.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, μέσα στη σάλτσα που υπάρχει στην κατσαρόλα, προσθέτοντας τον κύβο και συμπληρώνοντας ανάλογο νερό.
  • Tip:

    Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και εάν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι..

close