Κοτόπουλο με σος βινεγκρέτ

Κοτόπουλο με σος βινεγκρέτ

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν «παίρνατε όρκο» ότι η βινεγκρέτ ταιριάζει μόνο στις σαλάτες, ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας με αυτή την εντυπωσιακή όσο και εύκολη συνταγή

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος70 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1-1½ κιλό)
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Κότας
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1-2 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα και πολύ ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
  • 4-5 σχοινόπρασα (κομμένα στη μέση) για το σερβίρισμα
  • Κλωναράκια βασιλικού για το σερβίρισμα
  • Κλωναράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
  • 40ml λευκό ξύδι
  • 75ml ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. ζωμός από το κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με τον κύβο διαλυμένο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε κατόπιν το κοτόπουλο σε ταψί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 1 ώρα και 10΄ περίπου, μέχρι να βεβαιωθούμε πως το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά και εσωτερικά (ελέγχουμε το ψήσιμο τρυπώντας με ένα πιρούνι κοντά στο μπούτι).
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το σκεύος και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ως εξής: συλλέγουμε όλα τα ζουμιά από το ταψί και τα ανακατεύουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο. Βράζουμε τη σος σε χαμηλή φωτιά, έως ότου αποκτήσει την υφή σιροπιού.
  • Εν τω μεταξύ, χωρίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις περιχύνουμε με τη ζεστή, παχύρρευστη βινεγκρέτ.
  • Γαρνίρουμε τέλος με το σχοινόπρασο, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με δροσερή ντοματοσαλάτα ή απλά με πατάτες βραστές.
  • Ο Chef προτείνει

    Για πιο έντονο γευστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στη βινεγκρέτ διάφορα καρυκεύματα της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως όταν το ψήνουμε ολόκληρο γίνεται πολύ πιο ζουμερό.

close