Κοτόπουλο μπρεζέ με κατσαρό λάχανο

Κοτόπουλο μπρεζέ με κατσαρό λάχανο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Είναι νόστιμο, είναι πρωτότυπο και «βγάζει» μια σάλτσα – σωστό πειρασμό. Η ιδιαίτερη γεύση που του προσδίδει το σοταρισμένο λάχανο θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • ½ κιλό κατσαρό λάχανο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας διαλυμένος σε 1½ φλ. νερό
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Bolognese

Εκτέλεση

  • Αλευρώνουμε ελαφρά τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse για 6΄-8΄, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το σκεύος και προσθέτουμε 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse ακόμη. Προσθέτουμε το λάχανο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5΄, μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό, την ντομάτα και το περιεχόμενο του φακέλου της σάλτσας Bolognese και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30΄, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Για μία ξεχωριστή και πιο πικάντικη νότα προσθέτουμε 1-2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή 1 κ.σ. καυτερή σάλτσα της αρεσκείας μας.

close