Κοτόπουλο με πράσο και μανιτάρια

Κοτόπουλο με πράσο και μανιτάρια

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τονισμένο από την λίγο «αψιά» γεύση του πράσου, το άρωμα του μπέικον και τη μοναδική αίσθηση του θυμαριού, το πιάτο αυτό απευθύνεται σε αυθεντικούς καλοφαγάδες!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό) κομμένο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 150 γρ. άπαχο μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Kότας
  • 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ Culinesse για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον, το πράσο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5΄-10΄ ακόμη.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πουρέ πατάτας Knorr.
  • Tip:

    Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό συνοδεύοντας με ζυμαρικά. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με φρέσκια ρίγανη ή με δεντρολίβανο.

close