Κοτόπουλο με πράσο και μανιτάρια
Τονισμένο από την λίγο «αψιά» γεύση του πράσου, το άρωμα του μπέικον και τη μοναδική αίσθηση του θυμαριού, το πιάτο αυτό απευθύνεται σε αυθεντικούς καλοφαγάδες!
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1½ κιλό) κομμένο σε μερίδες
- 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
- 150 γρ. άπαχο μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 πράσα κομμένα σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Kότας
- 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 100 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ Culinesse για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον, το πράσο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5΄-10΄ ακόμη.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πουρέ πατάτας Knorr.
Tip:
Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό συνοδεύοντας με ζυμαρικά. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με φρέσκια ρίγανη ή με δεντρολίβανο.