Κοτοσουβλάκια με πέστο κάππαρης

Κοτοσουβλάκια με πέστο κάππαρης

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ακόμη μία συνταγή με έντονη επιρροή από την ελληνική εξοχή. Σημείο αιχμής για το συγκεκριμένο πιάτο είναι η αρωματική συμβολή της κάπαρης και του θυμαριού

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας35 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. Knorr Εxtra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΚΑΠΠΑΡΗΣ
  • 80 γρ. καρυδόψιχα
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη
  • 1 κ.γ. Knorr Εxtra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
  • 1-2 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και το αλείφουμε με τον ζωμό σε κόκκους, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Μαρινάρουμε για 30΄ στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε το πέστο ως εξής: χτυπάμε το καρύδι, το ελαιόλαδo, το σκόρδο και την κάππαρη στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ζωμό σε κόκκους, τον μαϊντανό και το θυμάρι και χτυπάμε για 1΄ περίπου. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι και χτυπάμε για 1΄ ακόμη.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και ετοιμάζουμε τα σουβλάκια, περνώντας 3-4 κομμάτια κοτόπουλου σε κάθε ξυλάκι μπαμπού.
  • Ψήνουμε τα κοτοσουβλάκια στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο για 8΄-10΄, από κάθε πλευρά.
  • Τοποθετούμε τα κοτοσουβλάκια σε μια πιατέλα, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα από το πέστο κάππαρης σε κάθε ένα, κατά μήκος, και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Αντί για καρύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπόρους από κουκουνάρι, για πιο ελαφριά γεύση.

close