Μπιφτέκια γαλοπούλας αυγολέμονο

Μπιφτέκια γαλοπούλας αυγολέμονο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα ιδανικό πιάτο για μεσημέρι με φίλους στο εξοχικό. Απολαύστε το μαζί με ένα κρύο ρόφημα καθώς πλάθετε τα μπιφτέκια και περιμένετε να ετοιμαστούν. Είναι ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμάς από γαλοπούλα
  • 5 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό και 1 κρόκος
  • 1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
  • 1 φάκελος Knorr Κοτόσουπα αυγολέμονο
  • 2-3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό
  • Xυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε κατόπιν σε μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στο γκριλ για 25΄-30΄, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δένουμε κατόπιν τη σούπα με το κορν φλάουρ και τη μετατρέπουμε σε σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τη σάλτσα με το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι και γαρνίρουμε με τον άνηθο.
  • Tip:

    Για να ενισχύσουμε τη γεύση και το χρώμα του πιάτου μας, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά γαλοπούλας 1 κοφτή κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro Passata Κλασικό.

close