Μπουκίτσες κοτόπουλου με σουσάμι

Μπουκίτσες κοτόπουλου με σουσάμι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή που αποστομώνει όσους δηλώνουν με στόμφο ότι το κοτόπουλο είναι βαρετό. Επιπλέον, αυτές οι τρυφερές μπουκίτσες πετυχαίνουν έναν περιζήτητο συνδυασμό: γευστική απόλαυση χωρίς θερμιδική υπέρβαση!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας35 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 4 κ.σ. σουσάμι για το πανάρισμα

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • ½ κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε δεύτερο σκεύος, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί πλήρως από το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 30΄ στο ψυγείο.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά τις μπουκίτσες από τη μαρινάδα, τις πανάρουμε με το σουσάμι και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε τις μπουκίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄-20΄, γυρίζοντάς τες μια φορά. Τις σερβίρουμε ζεστές συνοδεύοντας με το αγαπημένο μας ντιπ.
close