Παέγια εξπρές

Παέγια εξπρές

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δέκα λεπτά μόνο αρκούν για να προετοιμάσετε αυτή τη σχεδόν εξωτική παέγια, που φέρνει στο προσκήνιο τις ιδιαίτερες γεύσεις του κουρκουμά και του κολίανδρου, με «υψηλή» νότα λίγη πικάντικη πιπεριά

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές)
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς
  • 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο Pummarò Κλασικό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι (χωρίς σπόρια), ψιλοκομμένη
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 500 ml νερό
  • 250 γρ. γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
  • 200 γρ. φρέσκα φασολάκια, ζεματισμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Σε ένα γουόκ σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse για 3΄-4΄, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρατάμε ξεχωριστά.
  • Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λουκάνικο για 1΄-2΄. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε για 2΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι, τη μερίδα του ζωμού και το νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄ ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  • Προσθέτουμε τέλος το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2΄ ακόμη. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
close