Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων, αξιοποιεί τις γευστικές δημιουργίες της Knorr και της Hellmann’s με μια εύκολη συνταγή – κανονική πρόκληση!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Κότας σε κόκκους
  • 200 ml κέτσαπ Hellmann’s
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις φτερούγες, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Προσθέτουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και φροντίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Ψήνουμε τις μαριναρισμένες φτερούγες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° C για 45΄ περίπου.
  • Tip:

    Σερβίρουμε τις φτερούγες ζεστές ή κρύες συνοδεύοντάς τες με ντιπ ροκφόρ ή γιαουρτιού ή με καυτερή κόκκινη σος. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο σέλερι.

close