Ρυζοκοτόπουλο φουρνιστό και αρωματικό

Ρυζοκοτόπουλο φουρνιστό και αρωματικό

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε αυτή την εκπληκτική συνταγή, που θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για ζυμαρικά Napolitaine
  • 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 1 λεμόνι

  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου (από μπούτι και στήθος), κομμένο σε κομμάτια
  • 150 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 750 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ κ. γ. στήμονες από κρόκο Κοζάνης
  • 3 κ.σ. γάλα ζεστό
  • 1 κύβος, Knorr Κύβος Κότας Βιολογικής Γεωργίας διαλυμένος σε 2 φλ. ζεστό νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για ζυμαρικά Napolitaine, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, και την ανακατεύουμε κατόπιν σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα της μαρινάδας το κοτόπουλο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  • Σε ένα δεύτερο σκεύος, βάζουμε το ρύζι να βράσει με νερό και λίγο αλάτι και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, αλλά να είναι σπυρωτό.
  • Στραγγίζουμε το ρύζι, το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και τον κρόκο Κοζάνης, διαλυμένο στο γάλα.
  • Σε μια γάστρα, βάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και στρώνουμε επάνω το μείγμα του ρυζιού. Χωρίς να ανακατέψουμε, σχηματίζουμε 3 τρυπούλες (θήκες) και κρύβουμε μέσα τον κύβο κότας.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 40΄.
close