Τραχανότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Τραχανότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η… καθαρόαιμη, ελληνική απάντηση στο ριζότο έρχεται από αυτό το πολύ ξεχωριστό τραχανότο, που αξιοποιεί το κοτόπουλο, δύο νόστιμα τυριά και αρκετά τρυφερά μανιτάρια για να κερδίσει τις εντυπώσεις!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. Flora με βούτυρο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κιλό τραχανάς γλυκός
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Passata Κλασικό
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ σκεύος, σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο Flora και το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 1΄-2΄.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, τον χυμό ντομάτας και 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 20΄.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα τυριά και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
  • Σερβίρουμε το τραχανότο ζεστό περιχύνοντάς το με λίγο ελαιόλαδο.
  • Tip:

    Για πιο έντονη γεύση και άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος 1 κ.γ. πέστο βασιλικού.

close