Βραζιλιάνικο πιλάφι

Βραζιλιάνικο πιλάφι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δοκιμάστε ένα ξεχωριστό, χρωματιστό πιλάφι σε μια συνταγή που μας έρχεται από τη Βραζιλία. Μια γευστική επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό για πολλά πιάτα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κ.σ. Bιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 2 φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι μέσα σε τρυπητό με άφθονο κρύο νερό.
  • Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο στο Βιτάμ Culinesse για 1΄-2΄ περίπου, προσέχοντας να μην μαυρίσει.
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και την ντομάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3΄ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος τη μερίδα του ζωμού και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Το βραζιλιάνικο πιλάφι ταιριάζει ιδανικά με ψητά κρεατικά.

close