Δημιουργικό πιλάφι του Νότου
Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και διαφορετικό πιλάφι, με ιδιαίτερη καπνιστή γεύση, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για σας. Διαλέξτε τα υλικά σας και ξεκινήστε!
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά
Υλικά
- 2 φλ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φακελάκι σαφράν
- 90 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 80 γρ. Flora με βούτυρο
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 250 γρ. απάκι Κρήτης ή σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο
- 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμό Κότας διαλυμένος σε 1 λίτρο καυτό νερό
- 100 γρ. πικάντικο τυρί, τριμμένο (αρσενικό Νάξου ή σαν μιχάλη Σύρου)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ σκεύος, σοτάρουμε το ρύζι, το κρεμμύδι και το σαφράν στο ελαιόλαδο και το Flora με βούτυρο για 1΄-2΄, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1΄-2΄ ακόμη, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το απάκι ή το σύγκλινο και τη μισή ποσότητα από τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 10΄, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τυρί και το πιπέρι. Σερβίρουμε το πιλάφι αμέσως, ώστε να είναι ζουμερό.