Δημιουργικό πιλάφι του Νότου

Δημιουργικό πιλάφι του Νότου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και διαφορετικό πιλάφι, με ιδιαίτερη καπνιστή γεύση, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για σας. Διαλέξτε τα υλικά σας και ξεκινήστε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φλ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φακελάκι σαφράν
  • 90 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 80 γρ. Flora με βούτυρο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. απάκι Κρήτης ή σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμό Κότας διαλυμένος σε 1 λίτρο καυτό νερό
  • 100 γρ. πικάντικο τυρί, τριμμένο (αρσενικό Νάξου ή σαν μιχάλη Σύρου)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ σκεύος, σοτάρουμε το ρύζι, το κρεμμύδι και το σαφράν στο ελαιόλαδο και το Flora με βούτυρο για 1΄-2΄, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1΄-2΄ ακόμη, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το απάκι ή το σύγκλινο και τη μισή ποσότητα από τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 10΄, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τυρί και το πιπέρι. Σερβίρουμε το πιλάφι αμέσως, ώστε να είναι ζουμερό.
    close