Φιογκάκια με γκορκοντζόλα και ντομάτα

Φιογκάκια με γκορκοντζόλα και ντομάτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια μακαρονάδα για τους λάτρεις των πλούσιων γεύσεων, που αγαπούν το διάσημο ιταλικό τυρί (και όχι μόνο). Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. φιογκάκια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 ½ φλ. Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλ. τριμμένη γκοργκοντζόλα
  • 1½ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλ. τριμμένο γκούντα
  • 1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα ή χαλούμι
  • 1½ φλ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα φιογκάκια με τη μερίδα του ζωμού. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε δεύτερη κατσαρόλα, βράζουμε το ντοματάκι με 100 γρ. Βιτάμ Culinesse, το αφήνουμε να βράσει για 20΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα τυριά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φιογκάκια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γκοργκοντζόλα με μπλε τυρί Δανίας ή γαλλικό ροφκόρ.

close