Φουρνιστό κοφτό μακαρονάκι με κιμά

Φουρνιστό κοφτό μακαρονάκι με κιμά

4 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το κοφτό μακαρονάκι με θαλασσινά, αλλά πηγαίνει εξαιρετικά και με τον κιμά. Μια δοκιμή της συνταγής αυτής, θα σας πείσει!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μέτριο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κοφτό κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ζυμαρικό μαζί με τη μερίδα του ζωμού σε μπόλικο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό.
  • Για τον κιμά, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με την ντομάτα και 1 φλ. από τον ζωμό των ζυμαρικών. Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λάδι του.
  • Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  • Στρώνουμε το κοφτό μακαρονάκι σε βαθύ, πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών, σκεπάζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα του κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα με 1 πιπεριά, πράσινη ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένη ή ακόμα και με 1 - 2 μικρά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Επίσης, για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κίτρινα τυριά με φέτα, θρυμματισμένη.

close