Σούπα αγγουριού

Σούπα αγγουριού

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Όσες και όσοι από εσάς νομίζατε ότι το αγγούρι είναι ένα μάλλον ασήμαντο και σχετικά άνοστο σαλατικό, δοκιμάστε το στην εκδοχή αυτής της απίστευτα νόστιμης σούπας και θα αλλάξετε γνώμη!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • Για τη σούπα

  • 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 αγγούρια μικρά, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρια και κομμένα σε κύβους
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
  • 2 Kύβους Λαχανικών Βιολογικής Γεωργίας από την Knorr
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο, άνηθο ή βασιλικό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • αλάτι, πιπέρι

  • Για τη βινεγκρέτ ντομάτας

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πατάτα για περίπου 8 λεπτά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το αγγούρι και το μαρούλι και αφήνουμε να μαραθούν, γυρίζοντας τα που και που για να μην κολλήσουν.
  • Προσθέτουμε τους δύο Kύβους Λαχανικών Βιολογικής Γεωργίας από την Knorr και βράζουμε τα υλικά σε αυτόν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.
  • Περνάμε την σούπα από μπλέντερ ή μούλτι μαζί με τα αρωματικά της αρεσκείας μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 5 ώρες. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Για τη βινεγκρέτ απλά βάζουμε τα υλικά της στο μούλτι και τη τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε με τη σούπα σε ποτήρια, και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη βινεγκρέτ.
    close