Γκασπάτσο με ινδικό twist

Γκασπάτσο με ινδικό twist

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η διάσημη σούπα γκασπάτσο αποκτά μια πιο πικάντικη ταυτότητα, υιοθετώντας ιδέες από την Ινδική κουζίνα και τα υπέροχα μπαχάρια της.

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 1 φουσκωτή κ.σ. κάρι
  • 1 φέτα ψωμιού κομμένη σε κυβάκια (χωρίς την κόρα)
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
  • Φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο για τη γαρνιτούρα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τον ζωμό με το χλιαρό νερό και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ σε ομοιογενές μείγμα τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το κάρι και το ψωμί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, τον ζωμό και τη ζάχαρη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μας κρύα, γαρνίροντας με 1 κ.σ. γιαούρτι και λίγα φυλλαράκια από φρέσκο κόλιανδρο.
  • Tip:

    Για τις κρύες σούπες χρησιμοποιούμε πιο δυνατά καρυκεύματα από αυτά που χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε τις ζεστές, καθώς στις χαμηλές θερμοκρασίες οι γεύσεις αναδεικνύονται πιο δύσκολα.

close