Καροτόσουπα με πικάντικο γιαούρτι

Καροτόσουπα με πικάντικο γιαούρτι

4 (3) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Να πώς μια «απλή» καροτόσουπα συναντά φαινομενικά αταίριαστα υλικά, όπως πορτοκάλια, κόλιανδρο και γιαούρτι και γίνεται κυριολεκτικά ακαταμάχητη!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κιλό καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 4 φλ. νερό χλιαρό
  • Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση ακέρωτα
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4΄-5΄ σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να μαλακώσουν αλλά να μην σκουρύνουν.
  • Προσθέτουμε την πατάτα, τον ζωμό και το νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20΄ περίπου.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε τη σούπα στο μούλτι, σε λείο μείγμα.
  • Ρίχνουμε τη σούπα ξανά στο σκεύος, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την υπόλοιπη ποσότητα των μπαχαρικών και το αλατοπίπερο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ γαρνίροντας κάθε ένα με μια κουταλιά από το μείγμα του γιαουρτιού και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
    close