Κοτόσουπα αυγολέμονο με άγριο ρύζι και μανιτάρια

Κοτόσουπα αυγολέμονο με άγριο ρύζι και μανιτάρια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το παραδοσιακό και αγαπημένο αυγολέμονο, τα τρυφερά και νόστιμα μανιτάρια και το υγιεινό μαύρο ρύζι δημιουργούν μια καταπληκτική σούπα, ιδανική για κύριο πιάτο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 150 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 160 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. άγριο μαύρο ρύζι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 κ.γ. εστραγκόν
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 φάκελος Knorr Κοτόσουπα αυγολέμονο

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ σκεύος, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5΄-6΄ σε μέτρια φωτιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5΄ ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το ρύζι, τον ζωμό, το εστραγκόν, το θυμάρι και 2 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα δεύτερο σκεύος ετοιμάζουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου με 1 λίτρο νερό και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια, ενώνουμε τη σούπα με το μείγμα του κοτόπουλου και του ρυζιού και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
close