Κοτόσουπα
Πρόκειται για μια σούπα στην οποία πολλοί αποδίδουν καταπραϋντικές, ακόμη και θεραπευτικές ιδιότητες. Σας την προτείνουμε σε μια εύκολη αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή
- Σερβίρει4-6
- Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά
Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
- 2-3 φλ. νερό
- 150 γρ. Flora με Βούτυρο
- 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. ρύζι γλασέ
- 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου για περίπου 30΄ σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
- Στραγγίζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο, κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό του και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε το Flora με Βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι για 3΄.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 20΄.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου και το σέλερι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Tip:
Μπορούμε να αυγοκόψουμε τη σούπα και να την αρωματίσουμε με τον χυμό και το ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ).