Κρεατόσουπα με χειμωνιάτικα λαχανικά

Κρεατόσουπα με χειμωνιάτικα λαχανικά

5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πλούσια, θρεπτική σούπα με υπέροχη γεύση, ιδανική για οικογενειακά και φιλικά βράδια μέσα στη ζεστή θαλπωρή του σπιτιού. Το σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από ποντίκι ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 6 άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 φλ. κριθαράκι χονδρό
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μία καυτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Προσθέτουμε κατόπιν τον ζωμό, το κριθαράκι, τον πελτέ και 8 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄ με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα ντοματίνια τσέρι, για περισσότερη γεύση και χρώμα.

close