Ανοιξιάτικο ριζότο με λαχανικά

Ανοιξιάτικο ριζότο με λαχανικά

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα ριζότο εύκολο στην προετοιμασία αλλά αναπάντεχα νόστιμο στη γεύση, καθώς συνδυάζει κλασικά με ασυνήθιστα λαχανικά, όπως κουκιά και σπαράγγια, αξιοποιώντας τα χρώματα της άνοιξης.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • ½ πιπεριά (πορτοκαλί ή πράσινη), ψιλοκομμένη
  • 1-2 κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 175 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • ½ καρότο, ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. φρέσκα κουκιά
  • ½ κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 15 γρ. Βιτάμ Soft

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 3 φλ. νερό για 2΄. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  • Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά για 2΄-3΄. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το καρότο, τα κουκιά, το κολοκυθάκι, τα σπαράγγια και 1 φλ. από τον ζωμό. Βράζουμε για 3΄.
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε τέλος τον αρακά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με το Βιτάμ Soft και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Τα μυστικά για την επιτυχία της συνταγής δεν είναι άλλα από τον πεντανόστιμο ζωμό με Knorr «Σπιτικός» όπως και το συνεχές ανακάτεμα του ρυζιού το οποίο το βοηθά να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και να αποκτήσει μια κρεμώδη, μοναδική υφή.

close