Διαφορετικές πατάτες φούρνου

Διαφορετικές πατάτες φούρνου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα αλλά σπάνια «κυκλοφορεί» σε άλλη εκδοχή εκτός από την κλασική. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και θα… ξαναερωτευτείτε τις πατάτες φούρνου!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβος Knorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών
  • 160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 300 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους ή σε λωρίδες
  • 180 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου, τριμμένο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε ξεχωριστά 1 φλ. από τον ζωμό τους.
  • Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το Flora και σοτάρουμε τις πατάτες και το μπέικον για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρό ταψάκι και περιχύνουμε με τον ζωμό που κρατήσαμε ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε με το καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά με το γιαούρτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-190 ̊ C για 30΄ περίπου.
  • Tip:

    Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με απάκι Κρήτης ή με σύγκλινο Μάνης.

close