Εnchiladas με λαχανικά

Εnchiladas με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια γοητευτική μίξη από γεύσεις, αρώματα και υλικά γεμίζει τις κλασικές εντσιλάδας, σε μια εύκολη συνταγή που απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις «πειραγμένες» ιδέες με λαχανικά!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 100 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα
  • 2 φάκελοι Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Bolognese
  • 800 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • ½ κ.γ. τσίλι σε νιφάδες
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό πράσινο λάχανο, τριμμένο
  • 12 μεγάλες τορτίγιες
  • 300 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί (τύπου τσένταρ), τριμμένο

Εκτέλεση

  • Καβουρδίζουμε ελαφρά τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι για 2΄-3΄, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα Bolognese σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την ανακατεύουμε κατόπιν με την ντομάτα, τον κόλιανδρο και το τσίλι.
  • Σε ένα ευρύχωρο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2΄-3΄, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τέλος τα κάσιους και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια, μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα των λαχανικών επάνω στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το τυρί.
  • Τυλίγουμε προσεκτικά τις τορτίγιες και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα εντσιλάδας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 25΄ περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πιπεριές με κολοκυθάκια ενώ παράλληλα, για να δώσουμε περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νιφάδες από τσίλι καπνιστό.

close