Φαρφάλες στον φούρνο

Φαρφάλες στον φούρνο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δεν υπάρχει λάτρης της μακαρονάδας που να μη λατρέψει και αυτή την πανεύκολη και παν-νόστιμη συνταγή, ιδανική για ένα γρήγορο αλλά εντυπωσιακό πιάτο

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ .φαρφάλες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 100 γρ. μπέικον ή πανσέτα, ψιλοκομμένο
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για ζυμαρικά Bolognese
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκι ψιλοκομμένο Pummarò Κλασικό
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) μαζί με τη μερίδα του ζωμού. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον ή την πανσέτα για 2΄. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το περιεχόμενο του φακέλου της σάλτσας μαζί με το ψιλοκομμένο ντοματάκι για 5΄. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την μισή ποσότητα από το τυρί, το μπέικον και τη σάλτσα μπολονέζ. Στρώνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με το Βιτάμ Culinesse και τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15΄, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
    close