Γλυκοπατάτες φούρνου

Γλυκοπατάτες φούρνου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Με αυτή τη συνταγή είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσετε και θα αγαπήσετε τις γλυκοπατάτες – κι ας μην τις συνηθίζουμε ιδιαίτερα στην ελληνική κουζίνα. Η γεύση που θα δοκιμάσετε θα σας… πάρει το μυαλό!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 4 κ.σ. Βιτάμ Culinnesse
  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τον ζωμό με το Βιτάμ Culinesse σε λείο και παχύρρευστο μείγμα και αλείφουμε καλά τις πατάτες.
  • Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ή με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μεσαίο ταψί και βάζουμε μέσα τις πατάτες, σε μία στρώση. Καρυκεύουμε με το πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με ένα δροσερό ντιπ ή απλά με γιαούρτι.
  • Tip:

    Μπορούμε να ενισχύσουμε γευστικά το πιάτο μας προσθέτοντας 1-2 κ.σ. τριμμένη καρυδόψιχα, περίπου 10΄ πριν αποσύρουμε το φαγητό από τον φούρνο.

close