Γλυκοπατάτες φούρνου
Με αυτή τη συνταγή είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσετε και θα αγαπήσετε τις γλυκοπατάτες – κι ας μην τις συνηθίζουμε ιδιαίτερα στην ελληνική κουζίνα. Η γεύση που θα δοκιμάσετε θα σας… πάρει το μυαλό!
- Σερβίρει4-6
- Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά
Υλικά
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
- 4 κ.σ. Βιτάμ Culinnesse
- 4 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τον ζωμό με το Βιτάμ Culinesse σε λείο και παχύρρευστο μείγμα και αλείφουμε καλά τις πατάτες.
- Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ή με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μεσαίο ταψί και βάζουμε μέσα τις πατάτες, σε μία στρώση. Καρυκεύουμε με το πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με ένα δροσερό ντιπ ή απλά με γιαούρτι.
Tip:
Μπορούμε να ενισχύσουμε γευστικά το πιάτο μας προσθέτοντας 1-2 κ.σ. τριμμένη καρυδόψιχα, περίπου 10΄ πριν αποσύρουμε το φαγητό από τον φούρνο.