Κοχύλες με κιμά κοτόπουλου

Κοχύλες με κιμά κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια συνταγή που δίνει νέα διάσταση στη νοστιμιά του κοτόπουλου και στο συνδυασμό του με ζυμαρικά. Γεμίστε τα κοχύλια σας και ετοιμαστείτε για αυθεντική απόλαυση γεύσης!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά μεγάλα κοχύλια (κοχύλες)
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 400 γρ. κιμάς κοτόπουλου (κατά προτίμηση από μπούτι)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 φλ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλ. φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα κοχύλια al dente (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) σε άφθονο νερό, μαζί με τη μερίδα του ζωμού.
  • Στραγγίζουμε και κρατάμε 3 φλ. από το νερό τους. Ανακατεύουμε αμέσως τα ζυμαρικά με το ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  • Για τη γέμιση, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το κάρι και την πάπρικα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά με το γιαούρτι, το τυρί και τον δυόσμο. Γεμίζουμε τα κοχύλια και τα αραδιάζουμε σε ταψί, σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Για την κρέμα, χτυπάμε σε μπολ τα υλικά μαζί με τον ζωμό των ζυμαρικών. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄.
  • Tip:

    Για ένα πραγματικά εντυπωσιακό πιάτο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοχύλες χρωματιστές.

close