Κρεμμυδοκεφτεδάκια με δροσερό ντιπ

Κρεμμυδοκεφτεδάκια με δροσερό ντιπ

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αφήστε στην άκρη τις κλασικές συνταγές και δοκιμάστε τα κεφτεδάκια έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναφάει, με μπόλικη γεύση κρεμμυδιού και με ένα πρωτότυπο ντιπ για… παρέα!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση από ελιά)
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • ¾ φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 φάκελος Knorr Κρεμμυδόσουπα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 3,5% λιπαρά
  • 1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό ή καλαμποκέλαιο Φλώρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 40΄, για να σφίξει και για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντιπ ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα για τουλάχιστον 20΄ στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.
  • Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
  • Tip:

    Για έξτρα πικάντικη γεύση, προσθέτουμε και στο ντιπ 1 φάκελο Knorr Κρεμμυδόσουπα και παραλείπουμε προαιρετικά τον δυόσμο.

close