Λιγκουίνι με κεφτεδάκια

Λιγκουίνι με κεφτεδάκια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ακαταμάχητος συνδυασμός από τα πολύ νόστιμα αυτά ζυμαρικά με κεφτεδάκια «βαπτισμένα» σε μια ιδιαίτερα γευστική κόκκινη σάλτσα. Είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να σερβιριστείτε ξανά και ξανά!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι
  • 1 Ζωμός Κότας Knorr «Σπιτικός»
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
  • 600 γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 2 φέτες ψωμί της προηγούμενης ημέρας, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 2 φάκελοι Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Napolitaine
  • 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 φλ. ζωμός από τα λιγκουίνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι για 1΄-2΄.
  • Βγάζουμε τα κεφτεδάκια επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι τους.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο νερό μαζί με τη μερίδα του ζωμού.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος, αδειάζουμε το περιεχόμενο των φακέλων της σάλτσας και ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10΄.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, στραγγίζοντάς τα ελαφρά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Tip:

    Για τον κιμά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξίδι με ½ φλ. σόδα (αναψυκτικό).

close