Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

3.7 (3) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τα μανιτάρια έχουν εκατομμύρια φίλους, πολλοί από τους οποίους είναι φανατικοί! Εδώ «παντρεύονται» με απλά υλικά και μετατρέπονται σε μια ιδιαίτερα νόστιμη σούπα

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 4΄-5΄, μέχρι να ροδίσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄.
  • Δένουμε τη σούπα με το αλεύρι, διαλυμένο στο νερό, και αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας μανιτάρια πορτσίνι, για πιο έντονο άρωμα και γεύση.

close