Παιδική σούπα από μοσχαράκι με κρέμα λαχανικών

Παιδική σούπα από μοσχαράκι με κρέμα λαχανικών

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κανένα από τα παρακάτω υλικά δεν είναι από αυτά που θα λέγαμε «λατρεμένα» των παιδιών. Όλα μαζί όμως συνδυάζονται τέλεια σε μια πρωτότυπη συνταγή που, τελικά, θα τα ξετρελάνει!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος (κατά προτίμηση από ποντίκι), κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
  • ½ κοφτό κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ φύλλο δάφνης
  • 1 φάκελος Knorr Σούπα βοδινού με ζυμαρικά ABC

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κρέας, το αφήνουμε να στραγγίξει και το αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το κρέας, τα λαχανικά και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1,2 λίτρα νερό χλιαρό και αφήνουμε το κρέας να βράσει, μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
  • Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄ ακόμη.
  • Tip:

    Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε τον χυμό από 1 λεμόνι ή να αυγοκόψουμε τη σούπα.

close