Μπαρμπούνι αρωματισμένο με μπαχαρικά

Μπαρμπούνι αρωματισμένο με μπαχαρικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Νομίζατε ότι τα μπαρμπούνια είναι νόστιμα μόνο στη σχάρα ή στο τηγάνι; Κάθε άλλο! Με αυτή τη συνταγή υψηλής γαστρονομίας μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και απίστευτα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 8 μπαρμπούνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 πρέζα σαφράν
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 50 ml χυμός πορτοκάλι, φρέσκος ή συσκευασμένος
  • 200 ml ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Passata Κλασικό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι & Θαλασσινά

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε τα μπαρμπούνια για 30΄ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σαφράν, το πιπέρι και το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε σε καυτό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κύμινο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε για 1΄-2΄ακόμη.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τη μερίδα του ζωμού και τα μαριναρισμένα μπαρμπούνια, τοποθετώντας τα προσεκτικά στη σάλτσα και μειώνοντας λίγο ακόμα τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσουν. Αφήνουμε για 3΄-5΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
    close