Φαγκρί γεμιστό με λαχανικά

Φαγκρί γεμιστό με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το φαγκρί, ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια της Μεσογείου, κυριολεκτικά… απογειώνει τη γεύση του με αυτή τη συνταγή, που το θέλει παραγεμισμένο με μυρωδάτα λαχανικά

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φαγκριά (500-600 γρ. το καθένα)
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κουταλιές ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. κάππαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
  • ¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι & Θαλασσινά
  • ½ κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κομμάτια λαδόκολλα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε, και στραγγίζουμε καλά τα ψάρια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ντοματάκι και τα φρέσκα ντοματίνια.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ½ φλ. από το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό για ψάρι & θαλασσινά και ½ φλ. νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Απλώνουμε τις λαδόκολλες σε πάγκο, τοποθετούμε ένα ψάρι σε κάθε μία, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Γεμίζουμε τις κοιλιές με το μυρωδάτο μείγμα του τηγανιού και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και 2 κ.σ. κρασί.
  • Διπλώνουμε τις λαδόκολλες και στρίβουμε τις δύο άκρες (σαν καραμέλα).
  • Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200° C για 20΄.
    close